Tre enkle frokoster med havregryn ♥

Er det noe jeg har fått dilla på i løpet av dietten, så er det havregryn! Frokosten er dagens høydepunkt og jeg har virkelig nytt de siste dagene før skolestart med late morgener etter den tidlige morgencardioen er gjennomfort. Siden regnet har hølja ned hele uka, er det ekstra koselig med tente lys og en kopp med varm te i de mørke morgentimene ♥

Havregryn er perfekt å starte dagen med! Ikke bare smaker det supergodt, men havregryn er også svært rik på fiber – noe som gir en langsommere blodsukkerstigning og en lenger metthetsfølelse. Kombinerer du havregrynet med en protein- og fettkilde har du en komplett frokost som vil holde deg mett i mange timer! 🙂

Derfor tenkte jeg gi dere tre enkle frokostforslag av havregryn; alle med de samme ingrediensene, men som alle gir helt ulike smaker og konsistens. Og variasjon – det liker vi! Er du på diett sånn som meg, vil jeg anbefale havregrøt med eggehviter som kommer til slutt i innlegget, da dette gir den beste metthetsfølelsen 🙂


Crispy havregrynsmüsli med pepperkakekrydder og kanel

Dette hadde jeg hver morgen i starten av dietten og det smaker akkurat som crispy og søte havregrynskjeks med et hint av jul; lukter nemlig jul på hele kjøkkenet når disse stekes! Pepperkakekrydderet har jeg kjøpt i Sverige, så har du ikke dette tilgjengelig kan det byttes ut med kardemomme – minst like godt 🙂

havregryn23

Du trenger;

  • 60 g havregryn
  • Sukrin gold
  • Kanel
  • Pepperkakekrydder/kardemomme

havregryn26

Begynn med å steke havregryn i en stekepanne til de har fått en lett gylden farge. Deretter skyver du havegrynet til siden så du kan smelte 1 toppet ts sukrin gold i midten av stekepanna. Når sukrinen er smeltet blander du inn havregrynet og gjentar med 1 toppet ts sukrin til. Når alt havregrynet er dekket med smeltet sukrin, strør du over masse kanel og pepperkakekrydder og blander det godt sammen.

Når havregrynet ser gyldent ut, ikke svidd, heller du det over på et bakepapir. Bre det godt utover så det kan ligge til “tørk”. Det er veldig viktig å bruke bakepapir, da dette trekker ut fuktigheten og gir deg crispy havremüsli, og ikke dvassne havregryn 🙂

page

Voilà – knasende god frokostblanding! Nå for tida spiser jeg dette som en frokostblanding med proteinshake og peanøttsmør blandet sammen i en bolle. Utrolig godt! Er du ikke på diett smaker det fantastisk sammen med vaniljeyoghurt/vaniljekesam og masse friske bær ♥

havregryn28


Søte havrepannekaker med kanel, kardemomme og vaniljeprotein

Mmm, hvem liker ikke saftige pannekaker? I do! ♥ Disse pannekakene er sprø i kantene og saftige inni – perfekt kombo. Du kan også variere med ulikt proteinpulver for forskjellige smaker. Sjokoladepannekaker neste gang kanskje?

havregryn05

Du trenger;

  • 60 g havregryn
  • 3 eggehviter
  • 10-20 g vaniljeprotein
  • Kanel
  • Passelig mengde vann
  • En klype salt

havregryn06

Bland sammen alle ingrediensene og kjør til en jevn røre med en stavmikser. Stek så små pannekaker. Jeg bruker kalorifri Pamspray for å unngå at de henger seg fast i stekepanna. Denne røren ble ca. 6 pannekaker. Server med sukkerfritt syltetøy 🙂

havregryn04


Fluffy vaniljehavregrøt med eggehviter

Vaniljegrøt med eggehviter er favoritten min for tida; når du blander inn eggehviter blir grøten fluffy og fyldig. I tillegg gjør eggehvitene at grøten “hever”, så du får en dobbelt så stor grøt. Og det – det er jo ikke feil 😀

havregryn02

Fremgangsmåte på vaniljegrøten har jeg skrevet her.

havregryn03

Ved siden av grøten har jeg peanøttsmør som fettkilde – jummy!

havregryn01

Håper dere lot dere friste til å prøve en sunn og næringsrik frokost i morgen, og gi meg gjerne en tilbakemelding når dere har tatt en smak! 😀

Foto: Erik Holsvik

Advertisements

7 thoughts on “Tre enkle frokoster med havregryn ♥

  1. Dette så knallgodt ut! Jeg har diabetes type 1 og har akkurat oppdaget bloggen din og ble superinspirert! Har alltid syntes det har vært så vanskelig med trening og kosthold da jeg ofte får føling på trening og ender opp med å måtte bøtte nedpå med Cola.
    Kommer til å lese bloggen din framover og prøve ut oppskriftene og tipsene dine! Fikk lyst å lage den havregryn frokostblandingen nå men har bare vanlig hvitt sukrin, kan jeg bruke det eller må det være gold?
    Mvh
    Sølvi Helen

    • Så bra du likte oppskriftene Sølvi! Veldig enkle å lage 🙂 Jeg troor dessverre du må ha sukrin gold, for det smelter akkurat som brunt sukker og gir en karamellaktig smak. Blir det for mye vanlig hvit sukrin gir det en litt “kald” og rar smak. Du får kjøpt sukrin gold på Sunnkost 🙂

      Og kjempekjekt å høre at du blir inspirert av bloggen min! Ingenting som er bedre enn å motivere andre diabetikere 😀
      Ha en strålende kveld 🙂

  2. Pingback: Crunchy havremüsli ♥ | Oda Vår Arnesen

  3. Pingback: Smak av sommer og sporty julegavetips ♥ | Oda Vår Arnesen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s